10 συμβουλές για το πώς να εφαρμόσετε το άρωμα ώστε να διαρκέσει περισσότερο.

Πιθανότατα όλοι το έχουμε βιώσει αυτό: να αγοράσουμε ένα υπέροχο νέο άρωμα, να το ψεκάζουμε με ενθουσιασμό, αλλά να εξαφανίζεται μέσα σε 2 ώρες ή λιγότερο μετά την εφαρμογή του. Κρίμα, γιατί ο μόνος λόγος που βάζεις άρωμα είναι για να το απολαμβάνεις και για όσο το δυνατόν περισσότερο, σωστά;

Όλοι έχουμε διαφορετικούς τύπους δέρματος και ένα άρωμα θα δέσει καλύτερα και θα διαρκέσει περισσότερο στο ένα άτομο από το άλλο. Αλλά ο τρόπος που εφαρμόζετε ένα άρωμα έχει επίσης μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο θα διαρκέσει.

Εδώ είναι 10 συμβουλές για να εφαρμόσετε το άρωμα με τον σωστό τρόπο, ώστε να διαρκέσει περισσότερο

Πρώτα, κάντε ένα ντους ή μπάνιο και στεγνώστε το δέρμα σας.

Το δέρμα σας απορροφά καλύτερα το άρωμα όταν είναι ζεστό και οι πόροι σας είναι ανοιχτοί. Κάνοντας ένα ζεστό ντους ή μπάνιο θα κάνει το κόλπο. Φροντίστε να στεγνώσετε το δέρμα σας (ιδιαίτερα τα σημεία παλμού) πριν εφαρμόσετε το άρωμα, διαφορετικά δεν θα κολλήσει.

Εφαρμόστε πρώτα μια λοσιόν σώματος χωρίς άρωμα και/ή βαζελίνη

Όταν το άρωμα πέφτει σε ξηρό δέρμα, θα εξατμιστεί γρήγορα. Είναι σαν να ρίχνεις νερό σε ξερό χώμα, απλώς θα στραγγίσει. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι απαλό και ενυδατωμένο πριν εφαρμόσετε το άρωμα, ώστε το άρωμα να μπορεί να κλειδώσει στο δέρμα σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να εφαρμόσετε λίγη λοσιόν σώματος χωρίς άρωμα ή ενυδατική κρέμα ή να εφαρμόσετε πρώτα λίγη βαζελίνη.

Πρώτα άρωμα και μετά ρούχα

Τώρα είστε έτοιμοι να ψεκάσετε το άρωμά σας, κάντε το πριν φορέσετε τα ρούχα σας. Σας επιτρέπει να φτάσετε στα σημεία παλμού στα οποία θέλετε να εφαρμόσετε το άρωμά σας και αποφεύγει πιθανούς λεκέδες στα ρούχα σας.

Ψεκάστε άρωμα στα σημεία παλμών σας

Τα καλύτερα σημεία για να εφαρμόσετε ένα άρωμα είναι τα σημεία παλμού σας. Τα σημεία αυτά είναι ζεστά και υγρά επειδή οι φλέβες σας βρίσκονται πιο κοντά στο δέρμα.

Το πού εφαρμόζετε ένα άρωμα θα έχει αντίκτυπο στον τρόπο που το αισθάνεστε εσείς και οι άλλοι.

Εάν ο στόχος σας είναι να μυρίσετε μόνοι σας το άρωμα, εφαρμόστε το στα σημεία παλμών που βρίσκονται πιο κοντά στη μύτη σας, όπως ο λαιμός, το πηγούνι και η κλείδα. Η εφαρμογή του στους καρπούς και τους εσωτερικούς αγκώνες σας επιτρέπει να μυρίζετε το άρωμά σας όποτε το θέλετε.

Αν θέλετε να μυρίζετε καλά για τον αγαπημένο σας, εφαρμόστε το στο στήθος, στις ωμοπλάτες, κάτω και πάνω από τα αυτιά σας και γιατί όχι, στον αφαλό σας.

Αν σας αρέσει να αφήνετε «σιλό» (ένα ίχνος αρώματος) για τους άλλους γύρω σας, τότε το πίσω μέρος του λαιμού σας και το εσωτερικό των γονάτων σας είναι καλά σημεία.

Ψεκάστε αλλά μην τρίβετε

Ας το παραδεχτούμε, όλοι μπαίνουμε στον πειρασμό να το κάνουμε. Ψεκάζουμε λίγο άρωμα στον έναν καρπό και στη συνέχεια τρίβουμε με τον άλλο καρπό. ΜΗΝ το κάνετε. Καταστρέφει το άρωμά σας και είναι η καλύτερη εγγύηση για να ΜΗΝ αφήσετε το άρωμά σας να μείνει για πολύ. Ψεκάστε το στα σημεία παλμών της επιλογής σας και περιμένετε να στεγνώσει πριν φορέσετε τα ρούχα σας.

Μην το παρακάνετε

Σε γενικές γραμμές, ένα ‘’ψιτ’’ ανά παλμικό σημείο της επιλογής σας είναι αρκετό. Ο σκοπός είναι να μυρίζετε καλά, να μην κατακλύζετε τον εαυτό σας και τους ανθρώπους γύρω σας με μια διαπεραστική μυρωδιά αρώματος. Φυσικά, η συγκέντρωση του αρώματος είναι σημαντικός παράγοντας. Μπορείτε να πασπαλίσετε περισσότερο από ένα λιγότερο συμπυκνωμένο Eau de Toilette παρά από ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο Extrait de Parfum.

Ψεκάστε, μην ομιχλίζετε

Μπορείτε να στοχεύσετε συγκεκριμένα σημεία και να ρίξετε λίγο άρωμα πάνω τους (από απόσταση μεταξύ 10 και 20 cm), αλλά μια άλλη κοινή πρακτική είναι να ψεκάζετε λίγο άρωμα ακριβώς μπροστά σας και μετά να περνάτε μέσα από αυτήν την ομίχλη του αρώματος. Αυτό θα κατανείμει ομοιόμορφα το άρωμα στο σώμα σας. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτού είναι ότι θα προσγειωθεί επίσης σε σημεία που δεν κρατούν το άρωμα για πολύ και ότι μέρος του αρώματος θα εξατμιστεί στον αέρα ή θα προσγειωθεί στο έδαφος, κάτι που είναι κρίμα.

Χτενίστε το στα μαλλιά σας

Τα μαλλιά μπορούν να κρατήσουν ένα άρωμα περισσότερο από το δέρμα επειδή είναι πορώδη. Ωστόσο, καθώς τα περισσότερα αρώματα περιέχουν αλκοόλ που μπορεί να αφυδατώσει και να βλάψει τα μαλλιά σας, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί. Τα αρωματικά έλαια και τα αρώματα με βάση το νερό είναι ιδανικά, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό άρωμα, ο καλύτερος τρόπος είναι να ψεκάσετε λίγο στη βούρτσα σας και να το χτενίσετε απαλά στα μαλλιά σας.

Ψεκάστε άρωμα στα ρούχα σας

Το άρωμα θα παραμείνει περισσότερο στο ύφασμα παρά στο δέρμα σας. Αν θέλετε το άρωμά σας να διαρκέσει περισσότερο, είναι καλή ιδέα να ψεκάσετε λίγο στα ρούχα ή στο κασκόλ σας. Προσοχή όμως: ορισμένα αρώματα μπορεί να προκαλέσουν λεκέδες στα ρούχα σας, ειδικά τα πιο συμπυκνωμένα αρώματα με πιο σκούρο, πορφυρό χρώμα. Είναι καλύτερο να το δοκιμάσετε πρώτα σε ένα μικρό μέρος. Τα συνθετικά υλικά θα μπορούσαν επίσης να αλλάξουν τον τρόπο που μυρίζει ένα άρωμα, επομένως είναι καλύτερο να το ψεκάζετε μόνο σε φυσικά υφάσματα.

Ένα άρωμα θα μυρίζει διαφορετικά στα ρούχα σας παρά στο δέρμα σας. Ο καθένας έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά, ανάλογα με τον τρόπο ζωής του, τη διατροφή του, τον τύπο δέρματος κ.λπ. Αν εφαρμόσετε ένα άρωμα στο δέρμα σας, θα αναμειχθεί με τη μυρωδιά του σώματός σας, δημιουργώντας ένα μοναδικό άρωμα (αυτός είναι και ο λόγος που το άρωμα μπορεί να μυρίζει υπέροχα σε ένα άτομο και απαίσια σε κάποιον άλλο). Εάν ψεκάζετε άρωμα στα ρούχα σας, αυτή η χημεία δεν συμβαίνει. Απλώς θα μυρίζει σαν το άρωμα στο μπουκάλι.

Αλλάζετε τακτικά το άρωμά σας

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κόλπο πωλήσεων, αλλά υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση. Όπως όλες οι αισθήσεις μας, έτσι και η όσφρηση έχει μνήμη. Όταν συνηθίσουμε σε ένα συγκεκριμένο άρωμα, ο εγκέφαλός μας θα το «σβήσει» αυτόματα, για να μην μας υπερδιεγείρει.

Πιθανότατα να έχετε βιώσει αυτήν την κατάσταση στο παρελθόν: μπαίνετε σε ένα σπίτι και μυρίζετε αμέσως το πιάτο που ετοιμάζεται στην κουζίνα. Αν ρωτήσετε τον μάγειρα, πιθανότατα δεν θα αντιληφθεί αυτή την έντονη μυρωδιά, γιατί έχει κρεμαστεί πάνω από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια για λίγο.

Το ίδιο συμβαίνει και με το άρωμα. Επομένως, η αλλαγή αρωμάτων θα ενεργοποιήσει την όσφρησή σας και θα τη μυρίζετε καλύτερα από ό,τι αν φοράτε το ίδιο άρωμα μέρα με τη μέρα.

Ακόμα κι αν εφαρμόσεις όλες αυτές τις συμβουλές, δεν μπορείς να περιμένεις ότι κάθε άρωμα, ακόμα και το πιο ποιοτικό άρωμα, θα διαρκέσει μια ολόκληρη μέρα. Ιδιαίτερα πιο φρέσκα αρώματα, με νότες εσπεριδοειδών ή πράσινων, μάλλον δεν θα διαρκέσουν όλη την ημέρα, αλλά περίπου 4 με 6 ώρες. Είναι καλό να έχετε πάντα μαζί σας το άρωμά σας, ώστε να μπορείτε να το εφαρμόσετε ξανά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Καλάθι αγορών